WordPress i SEO (Search Engine Optimisation)

Ukratko ću pokriti SEO (optimizaciju za pretraživače) jer samo dobar sadržaj nije dovoljan da zbog toga vaš blog bude primećen, i većina blogera brzo odustane ukoliko ne vidi dobar broj posetilaca ili povratne informacije od njih. Pobrinuvši se za to da je vaš blog optimiziran za pretraživače je samo jedan deo priče – pogledajte sledeće poglavlje za različite strategije kojima promovišete svoj blog.

Laki SEO u WordPress-u:

SEO Ultimate je fantastični besplatni plagin (http://wordpress.org/extend/plugins/seo-ultimate/) koji stalno instaliram na bilo koji novi sajt. Suviše je opcija da bi ih sada ovde sve pokrili, ali evo nekih stvari koje radi:

Prerađuje tagove naslova tako da naslovi postova stoje na početaku i dozvoljavaju vam da pišete tagove po želji za bilo koju arhivu ili određenu stranicu.

Urednik meta opisa, za lako dodavanje relevantnih meta opisa preko celog sajta i uređivanje po želji svake posebne stranice ili posta. .

Izbegavajte dupli sadržaj podešavajući za vas rel=canonical tag (ukoliko ne razumete šta ovo znači, to je način da kažete programima za pretraživanje koja je orginalna stranica, jer je WordPress sposoban da predstavlja isti post na nekoliko različitih URL-ova) .

404 kontrolor – brine za to da vaš sajt nema greške.

Slug-optimizator – funkcija koja možda najčudnije zvuči, slug-optimizator uklanja neželjene kratke reči iz vašeg lepog permalink URL-a time ih čineći kraćim i relevantnijim. .

Istraživač konkurencije –ovaj plagin ima ugrađenu funkciju da istraži određene ključne reči ili URL-ove konkurencije, pomažući vam da smislite svoju strategiju. Samo za napredne korisnike. .

Automatsko linkovanje: interno linkovanje je sjajan način da zadržite korisnike na vašem sajtu, ali ako imate backlog postova tada njihovo uređivanje može biti problem. Koristite ovu alatku da bi automatski povezali ključne reči sa URL-ovima, sa puno dodatnih opcija. .

Marskiranje udruženih linkova (affiliate links): ako planirate da zaradite od udruženih programa, treba da znate da Gugl generalno ne voli udruženih linkove i oni će degradirati rezultat vaše strane. Korišćenjem ovog alata možete sakriti takve linkove da bi postali http://vašdomen.com/go/amazon ili slično. .

U suštini rukuje svakim aspektom SEO-a koji ćete ikada želeti, ali možete isključiti bilo koji deo ukoliko vam ne treba. Neki su vrlo napredni i sigurno ne teme koje možemo pokriti u ovom članku, ali kako učite više o SEO-u možete biti sigurni da nećete trebati da menjate plaginove da biste dobili tu dodatnu funkcionalnost.

Izvor: https://lakodosajta.net

Next Post

Previous Post

© 2021 marya web design studio