Promocija sajta

Promocija sajta

U ovom kratkom poglavlju bacamo pogled na neke dokazane strategije za promociju vašeg bloga, uključujući praktične metode koje možete primeniti u praksi, neka pisanja, i plaginove koji vam mogu biti od koristi.

Samo napisati vaš blog nije dovoljno – morate da postavite sebe u „blogosferu“ – stupite u kontakt sa drugim vlasnicima blogova o mogućim razmenama linkova, i komentarišite na drugim blogovima koji vas interesuju ili su vezani za vaše blogove.

Jedno upozorenje vezano za komentarisanje. Formulari za komentare vam dozvoljavaju da unesete vaše ime i URL sajta kao link zahvalnosti za povratnu informaciju, ali neki korisnici biraju da ovo iskoriste kucajući svoje ciljane ključne reči umesto imena – tako da bi taj pronicljivi komentar mogao biti napisan od strane „Best Dating Site“. Opcije variraju u blog zajednici vezano za legitimnost ovoga, ali mi zauzimamo čvrsto gledište protiv – ukoliko unesete svoje ime kao set klučnih reči, budite uvereni da ćete biti obrisani i banovani. Takođe, trudite se da vaš komentar doprinosi razgovoru – lako je samo napisati „hej, sjajan blog post“ i odjednom dobiti svoj link u komentarima, ali to je još jedna moralna siva zona. Molim vas, nemojte doprinositi planinama spama koji već postoje.

Blogovanje kao gost

Blogovanje kao gost je takođe sjajna prilika, u kojoj vi pišete post kao gost na tuđem blogu u zamenu za link negde u članku.

Učestvovanje u blog karnevalu:

Blog karneval je kada je zadata tema i kada će pisci sa raznih blogova pisati o toj temi nadajući se da će biti uključeni u okupljanju. Kada je proces prijava za karneval završen, onaj koji vodi će napisati post o okupljanju naglašavajući sve najbolje sadržaje i linkove do njih. Ovo može biti veoma produktivno u smislu dobijanja novih poseta, jer vodeći blog često ima visok broj čitalaca koje može uputiti u vašem smeru.

Kao i kod komentarisanja, pokušajte da ne spemujete previše i trudite se da učestvujete u karnevalu čija je tema vezana za vaš sajt – nije dobro promovisati vaš sajt za recepte na blog karnevalu o auto moto serviserima.

http://blogcarnival.com/bc/ je sjajan način da pronađete ili započnete karneval i automatizuje proces podnošenja i izveštavanja o prijavama.

Podstičite deljenje na društvenim mrežama:

Nekim ljudima se stvarno smučilo to što vide „Like“ dugme zalepljeno za sve, ali apsolutno se ne može poreći snaga deljenja na društvenim mrežama za sajtove. Dodavanje nekog dugmeta za deljenje na društvenim mrežama na vaš blog post biće veoma lako sa ovim plaginovima:

ShareThis (http://wordpress.org/extend/plugins/share-this/) – Metod koji preporučujemo jer proizvodi veoma privlačnu dugmad za deljenje sa ili bez merača deljenja, i uključuje prepoznatljivo „sve u jednom“ dugme koje koristi hiljadu sajtova.
ShareDaddy (http://wordpress.org/extend/plugins/sharedaddy/) – pravi posebno dugme kao i „sve u jednom“ podeli/mejl dugme.
AddToAny (http://wordpress.org/extend/plugins/add-to-any/) – pravi jedno dugme za deljenje koje se širi da bi prikazalo linkove za deljenje na raznim društvenim mrežama.

Ukoliko vam nije problem da uređujete fajlove teme, možete takođe uzeti kodove sa relevantnih sajtova. Pogledajte ove linkove da biste generisali kodove za najpopularnije društvene mreže:

Facebook: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/

Google+: http://www.google.com/intl/en/webmasters/+1/button/index.html

Twitter: http://twitter.com/about/resources/tweetbutton

StumbleUpon: http://www.stumbleupon.com/badges/landing/

Reddit: http://www.reddit.com/buttons/

Spoljašnje objavljivanje na Tviter u YouTube

Pravljenje Tviter naloga za vaš zvanični sajtovski tok misli ili kako god želeli da zovete vaš tekstualni fragment od 140 karaktera je lako – samo se trudite da ne retvitujete svaki vaš članak.

YouTube je još jedan fantastičan izvor saobraćaja ukoliko možete napraviti dobar video ili zanimljiv materijal. Ukoliko ne volite da budete pred kamerom kao ja, uvek se možete oprobati u pravljenju neke vrste infografičkog videa ili tutorijala iz slika.

Izvor: https://lakodosajta.net

Next Post

Previous Post

© 2021 marya web design studio